Skal bore fem Snøhvit-brønner

Fem nye brønner skal bores på Snøhvit, og borestart er i juli.
Publisert 12. mars 2015

Statoil planlegger å bore fem nye brønner på Snøhvit-feltet i Barentshavet de neste fem årene. Den første brønnen i boreprogrammet, blir en brønn for CO2 –injeksjon. Statoil har beregnet 65 dager på operasjonen.

Operatøren har ikke sagt hvilken rigg de vil bruke, bare at det skal skje med en semi i oppankret modus. Per i dag har Statoil bare én slik rigg i porteføljen, ”Bideford Dolphin,” som per i dag er opptatt på Tordis/Vigdis og Statfjord Satellitter, og etter planen skal være der til 2017. Om det betyr at riggen skal flyttes nordover midlertidig, eller om man har hyret inn en annen, har Statoil så langt ikke kommentert på.

Det som er klart, derimot, er at man ikke har rigg eller rigger klar for de neste fire brønnene, selv om både ”Scarabeo 5” og ”Transocean Spitsbergen” er nevnt som mulige kandidater for én eller flere brønner.

665 riggdøgn
På Snøhvit-feltet er det pr i dag ti brønner; ni produksjonsbrønner og én brønn for reinjeksjon av karbondioksid (CO2). Disse brønnene ble boret i 2004/2005. Statoil planlegger nå boring og komplettering av ytterligere 5 brønner. I tillegg skal det gjøres én P&A -operasjon (plug and abandonment) og en workover -operasjon på Snøhvit, i tillegg til andre mindre vedlikeholdsoperasjoner.

Det planlegges boret 1 brønn pr år de første tre årene og et mulig høyaktivitetsår i 2020 med boring av to brønner. P&A og workover er foreløpig lagt til fjerde år i kampanjen. I et høyaktivitetsår forventes også 3 LWI (light well intervention) operasjoner og 3 IMR (inspection, maintenance and repair) -operasjoner. Man har beregnet ca 120 riggdøgn årlig på Snøhvit fra 2016 til 2020.

Fakta:
Snøhvit er et gassfelt med kondensat og en underliggende tynn oljesone, og omfatter flere funn og forekomster i Askeladd- og Albatross-strukturene i tillegg til hovedfeltet. Den godkjente PUD-en for gassressursene inkluderer havbunnsinstallasjoner for 19 produksjonsbrønner og en injeksjonsbrønn for CO2. Produksjonsanlegget er plassert på havbunnen, mellom 250 og 345 meter under havflaten. Gassen transporteres til land gjennom en 143 kilometer lang rørledning inn til Melkøya utenfor Hammerfest.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger