Skotsk oljeserviceselskap kjøper Wellbore
Toril Hole Halvorsen
8. februar 2016
(Illustrasjonsfoto: Wellbore)
Skotsk oljeserviceselskap kjøper Wellbore
Toril Hole Halvorsen
8. februar 2016

Det nystartede skotske oljeserviceselskapet Ardyne kjøper Wellbore AS. Det skriver selskapet i en melding.

Det nye oljeserviceselskapet Ardyne, lansert med 625 millioner kroner i egenkapital fra Lime Rock Partners, har gjort sitt første oppkjøp.

Med hovedkvarter i Aberdeen, vil Ardyne spesialisere seg i leveranser av nedihullsutstyr og service for P&A (Plug and Abandonment) og Slot Recovery operasjoner i den globale olje- og gassektoren.

For å akselerere veksten har Ardyne kjøpt Wellbore AS, et norsk oljeserviceselskap som er en ledende leverandør av utsyr for kutting og trekking av foringsrør. Wellbore, etablert i 2004, har 29 ansatte fordelt på kontorer i Tananger, Bergen og Aberdeen. Hovedkvarteret er i Tananger.

– Wellbore passer perfekt inn i vår strategi for vekst, sier Alan Fairweather, CEO i Ardyne.

– Vi er imponert over den kvalitet og service Wellbore har i sine leveranser. Nåværende ledelse vil fortsatt styre operasjoner og leveranser fra eksisterende Wellbore fasiliteter i Norge, sier han.

Ardyne kombinerer utvikling av teknologi med en proaktiv og serviceorientert mentalitet. Den markedsforståelsen selskapet har opparbeidet seg gjennom flere tiårs operativ erfaring i Nordsjøen gjør dem i stand til å takle de utfordringer som eldre oljefelt gir oss, nå også globalt sett. Selskapet bringer kundene ny teknologi og har en servicetilnærming de trenger for å kunne optimalisere operasjoner, kutte kostnader og riggtid for å sikre optimal utnyttelse av ressursene i modne felt, ifølge selskapet.

– Dette er et ideelt tidspunkt for å skape en markedsleder innen områdene P&A og Slot Recovery. Kommersielt press styrer re-utvikling og decommissioning mye høyere opp på agendaen i Nordsjøen og andre områder. Vi støtter en eksepsjonelt sterkt ledergruppe med en godt fundert forretningsplan som vil utnytte denne muligheten. Ardyne vil bidra til at Aberdeen og Stavanger vil opprettholde sin posisjon som dominerende sentre for teknologi, teknologiutvikling og service innen offshore olje og gass, sier Trevor Burgess, daglig leder i Lime Rock Partners.