Startet opp to uker før oljeprisfallet – nå får de endelig smake oppturen
Glenn Stangeland
31. januar 2018
Startet opp to uker før oljeprisfallet – nå får de endelig smake oppturen
Glenn Stangeland
31. januar 2018

I slutten av mai 2014 fulgte de gründerdrømmen og opprettet sitt eget selskap, TorqLite Europe AS.

To uker seinere startet oljeprisfallet som førte hele industrien ut i store og langvarige problemer.

– Vi kunne vel vært heldigere med timingen, sier daglig leder Tom Kåre Gjerde.

– Men vi fikk faktisk med oss noen gode måneder. Juni, juli, august og september var bra, og vi tjente penger fra første dag. Men i oktober var det bråstopp. Da måtte vi av og til sjekke om det var summetone i telefonen, sier medeier Bård Henning Myhren.

Startet med agentur
Selskapets kjernevirksomhet har sitt utspring i Petrolink og senere TeamTrade, som ble en del av pakken da MRC kjøpte opp Stream-gruppen tilbake i 2014.

– MRC var ikke interessert i disse tjenestene, så vi fikk med oss agenturet for TorqLite og startet opp et eget selskapet, sier Gjerde.

Enkelt sagt dreier businessen til TorqLite Europe AS seg om å stramme og løsne bolter ved bruk av hydraulisk momentverktøy. På kundelisten står Bilfinger og Archer samt de fleste store riggselskapene på norsk sokkel. For å nevne noen.

Positive møter og positive kunder
Likevel; krisen ble etterhvert både dyp og lang. Noe som har preget de første årene av selskapets levetid. Men gründerne har aldri vurdert å gi opp.

– Det har ikke vært et alternativ. Men vi har måttet finne andre motivasjonsfaktorer enn omsetning og bunnlinje. Å gi kundene god oppfølging og bra opplevelser, har vært viktig for oss. Positive møter og positive kunder har holdt oss oppe underveis, sier Gjerde.

Overskudd i 2017
Og etter noen vanskelige år, blir de nå belønnet. I fjor klarte selskapet å levere et solid driftsoverskudd – for første gang siden oppstarten. Gründerne har endelig fått kjenne på medvinden.

Rammeavtaler er blitt signerte og leveringsavtaler på opplæring er inngått med større selskaper. I tillegg er TS Group kommet inn som majoritetseier.

– Når riggmarkedet lå nede, måtte vi snu oss mot andre kundegrupper. Vi fikk blant annet mye jobb sammen med Bilfinger i forbindelse med revisjonsstansen på Yara sitt N11-anlegg i Porsgrunn og har også vært med på gjenoppbyggingen der etter brannen i fjor, Begge jobbene ble utført uten lekkasjer i ettertid. Sammen med Bilfinger klarte vi også å levere oppdraget ferdig før plan, sier Myhren. 

– I tillegg løsnet det også skikkelig i riggmarkedet i fjor, spesielt de siste månedene. Så nå er vi endelig der vi skal være, supplerer Gjerde.