Tromsø og Hammerfest kjemper om riggoppdrag

Illustrasjon "Songa Enabler" (foto: Ptil)
Publisert 12. november 2016

Songa Enabler skal til land i slutten av november, og har behov for et sted å overvintre før den skal i drift igjen til våren. Tromsø og Hammerfest jakter begge oppdraget.

-Får vi den første riggen, så har vi brutt en barriere. Da viser vi at vi kan levere til rigg-markedet også, og det vil kunne gi stor effekt på lang sikt. Det fordi andre rigger også kan komme inn, sier direktør Ketil Holmgren ved Polarbase i Rypefjord i Hammerfest, til NRK.

Ketil Holmgren ved Polarbase sier de gjerne vil bevise at de også kan håndtere et rigg-oppdrag. Selskapet er allerede en stor forsyningsbase for olje og gassaktiviteten i Barentshavet, men de har aldri tidligere hatt en rigg til kai i Hammerfest.

Lite arbeid som skal utføres
Men Tromsø og Hammerfest kan glede seg for tidlig, for ifølge direktør Bjørnar Iversen i Songa er det ikke så mye som skal gjøres på riggen når den først ligger til kai.

– Det som er saken her er at vi har fått en suspensjon på Songa Enabler og da skal riggen kun tas inn og holdes varm og operativ ved kai i påvente av at vi skal starte vår neste brønn. Det vil skje en gang mellom 1. mars og 1. april, sier Iversen.

Avgjørelse neste uke
En avgjørelse om hvor riggen skal blir tatt om en uke, og da er det havne- og fortøyningsforhold som i første rekke blir avgjørende.

Siste fra forsiden

Vår Energi selger 20 prosent av Bøyla til Concedo

+

Investerer 12 milliarder i videreutviklingen av Troll

+

Wintershall Dea har installert havbunnsrammen på Dvalin Nord

+

GoliatVind: – 2 milliarder kroner i støtte er en god start, men ikke nok

Enighet om flyteriggoppgjøret – generelt tillegg på 43.000 kroner

+

Equinor har gjort oljefunn i produksjonsbrønn

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger