100 rigger må sjekkes etter dødsulykken på COSL Innovator

Illustrasjon: COSL Innovator (Foto: COSL).
Publisert 26. september 2016

Rundt 100 flytende rigger skal undersøkes på nytt etter dødsulykken på COSL Innovator i fjor. Flere rigger kan bli pålagt å sveise igjen vinduer, som følge av nye krav, skriver Teknisk Ukeblad.

100 rigger skal sjekkes
Nå vil enkelte rigger bli pålagt av DNV GL, som godkjenner og klassifiserer rigger over hele verden, å sveise igjen vinduer før vinteren kommer, for å eliminere den viktigste risikoen for tilsvarende ulykker som den på Troll i fjor.

Forrige fredag sendte DNV GL ut et brev med informasjon om nye tekniske retningslinjene, kalt OTG-13. Om lag 100 flytende rigger, godkjent av DNV GL, vil bli gjennomgått på nytt, for å sjekke om de har stort nok air gap.

– Den formelle gjennomgangen har akkurat begynt. Alt 1. oktober skal alle riggeierne ha sendt oss en foreløpig plan for når og hvordan det vil gjennomføres. Deretter må de fortløpende sende inn informasjon til oss, sier Ernst Meyer, DNV GLs direktør for Offshore Classification, til Teknisk Ukeblad.

DNV GL anslår at de fleste vil kunne operere som før, enten fordi de oppfyller kravene, eller fordi de ikke operere i de områdene med strengest krav.

Ingen rigger med eksponerte vinduer
Det viktigste er at ingen rigger skal operere med eksponerte vinduer i vinter. Meyer forklarer at det ofte er 1. oktober som regnes som startdato for vintersesongen.

– Så de riggene som har eksponerte vinduer vil måtte ta forholdsregler i den tiden det tar å dokumentere og gjennomføre endringer på riggen. Analysene vil raskt vise om det er behov for å sveise igjen vinduene, påpeker han overfor Teknisk Ukeblad.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger