Han er kåret til «Energy Professional of the Year»

Publisert 3. juni 2023

Den prestisjetunge prisen som tidligere hadde tittelen «Oilman of the Year» ble tildelt Nils Reimers av International Society of Petroleum Engineers på foreningen sin årlige galla i Stavanger Konserthus fredag 2. juni.

Nils Reimers (f. 25.12.1963) er fra Vindafjord i Rogaland. Han er maskin og petroleumsingeniør fra Universitetet i Stavanger og grunnlegger av selskapet Tomax AS.

Prisen ble i år tildelt en person som allerede som ung ingeniør ble anerkjent for sin rolle i utviklingen av petroleumsindustrien: En betydelig del av produksjonstilveksten på norsk sokkel har kommet fra ny teknologi og muligheten for å bore mer avanserte brønner. Nils Reimers har markert seg i denne teknologiutviklingen i flerre roller gjennom 30 år. Han startet selskapet Tomax i 2005. Tomax har siden har vokst seg til å bli Norges største eksportør av ny boreteknologi.

Mens det årlig bores rundt 150 brønner på norsk sokkel, leverer Tomax sin teknologi til 1800 tilsvarende brønner globalt. Tomax sitt produkt er et reguleringsverktøy som plasseres nede i borestrengen slik at borekrona sin arbeidslast kan tilpasses automatisk. Dermed blir bore-prosessen betydelig mer effektiv.

I fjor ble oppfinnelsen til Nils brukt i 1600 brønner over hele verden

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger