Han er kåret til «Energy Professional of the Year»

Publisert 3. juni 2023

Den prestisjetunge prisen som tidligere hadde tittelen «Oilman of the Year» ble tildelt Nils Reimers av International Society of Petroleum Engineers på foreningen sin årlige galla i Stavanger Konserthus fredag 2. juni.

Nils Reimers (f. 25.12.1963) er fra Vindafjord i Rogaland. Han er maskin og petroleumsingeniør fra Universitetet i Stavanger og grunnlegger av selskapet Tomax AS.

Prisen ble i år tildelt en person som allerede som ung ingeniør ble anerkjent for sin rolle i utviklingen av petroleumsindustrien: En betydelig del av produksjonstilveksten på norsk sokkel har kommet fra ny teknologi og muligheten for å bore mer avanserte brønner. Nils Reimers har markert seg i denne teknologiutviklingen i flerre roller gjennom 30 år. Han startet selskapet Tomax i 2005. Tomax har siden har vokst seg til å bli Norges største eksportør av ny boreteknologi.

Mens det årlig bores rundt 150 brønner på norsk sokkel, leverer Tomax sin teknologi til 1800 tilsvarende brønner globalt. Tomax sitt produkt er et reguleringsverktøy som plasseres nede i borestrengen slik at borekrona sin arbeidslast kan tilpasses automatisk. Dermed blir bore-prosessen betydelig mer effektiv.

I fjor ble oppfinnelsen til Nils brukt i 1600 brønner over hele verden

Siste fra forsiden

+

Skal bore produksjonsbrønner og topphull på Sleipner

+

26 uplanlagte besøk i året: – Forventede utfordringer i en oppstartfase

+

Noble Integrator har spuddet Alvheim Deep

Sikrer seg tre nye brønner og muligheter for enda flere

– Må utrede hvordan elektrifiseringen påvirker prisområde NO3

+

Equinor har tatt Grane ett steg nærmere elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger