300 kan miste jobben i Songa Offshore

Riggene Songa Dee og Songa Delta går mot slutten av sine kontrakter med Statoil, og nå kan over 300 offshoreansatte miste jobben, skriver sysla.no i dag.
Publisert 22. juli 2016

Songa Offshore iverksatte tidligere i år en nedbemanningsprosess på 200 mann i landorganisasjonen, nå kan 300 offshoreansatte miste jobben.

– Vi har to rigger som går av kontrakt i løpet av høsten, Songa Dee og Songa Delta. Den første i midten av september, og den andre i midten av november. Hvis ikke vi får ny kontrakt på riggene, vil det ikke være arbeid for i overkant av 300 offshoreansatte, sier administrerende direktør Bjørnar Iversen i Songa Offshore til Sysla.

Bjornar_Iversen-songa
Administrerende Direktør i Songa Offshore, Bjørnar Iversen (foto: Songa)

– Vi er svært lei oss for dette, siden våre ansatte og riggene leverer svært effektive brønner for Statoil her på norsk sokkel, tilføyer han.

 

Mørke riggutsikter
På spørsmål fra Sysla om fremtidsutsiktene for riggene, svarer Iversen at «Markedet er helt svart som vi ser det i dag. Vi håper på bedring og økt aktivitet på sokkelen, men i realiteten ser vi få forespørsler.»

Nedbemanningen i landorganisasjonen har blitt gjennomført etter planen, ifølge Iversen. 160 har så langt måttet gå, mens cirka 40 nye må slutte i løpet av året. Disse tallene inkluderer både ansatte og innleide konsulenter.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger