Over 300 tas ut i streik på britisk sokkel

Mer enn 300 oljearbeidere på britisk sokkel i Nordsjøen går ut i en 24 - timers streik neste uke grunnet uenighet om lønn.
Publisert 19. juli 2016

Fagforeningene RMT og Unite står bak aksjonen, etter at Wood Group la frem nye planlagte lønnskutt for sine offshorearbeidere.

I februar kunngjorde Wood Group lønnskutt for en tredel av sine arbeidere, og fagforeningene hevder disse ville få et kutt i lønn og godtgjørelser på opp mot 30%.

Arbeiderne er også misfornøyd med at en to-ukers arbeidssyklus har blitt endret til en tre-ukers syklus uten økte godtgjørelser.

Unite`s John Boland sa: «Streik av våre medlemmer er ikke en beslutning vi tar lett på, men de har blitt presset til det ytterste av en arbeidsgiver uvillig til å revurdere sine forslag om å kutte i lønn og godtgjørelser.
«Dette er den tredje runden med oppsigelser og kutt i våre medlemmers lønnsvilkår i de siste to årene.
Våre medlemmer har allerede ofret mye, og konsekvensene av en tre-ukers arbeidssyklus betyr mer tid til havs og mindre tid med sine familier, for samme lønn.»

Wood Group sier i en kommentar at -«de er ekstremt skuffet over fagforeningenes beslutning om å ta deres ansatte ut i streik.»
Samtidig uttaler selskapet at «Våre ansattes sikkerhet og velferd er en prioritet , og selv om vi er svært skuffet over at de har valgt å gå til dette skrittet , respekterer vi deres rett til å gjøre det.

Streiken rammer driften på sju Shell-plattformer i Nordsjøen – Shearwater, Gannet, Nelson, Curlew, Brent Alpha, Brent Bravo and Brent Charlie.

Kan bli flere aksjoner
Streiken kan bli fulgt opp av liknende aksjoner i tiden som kommer, uttaler fagforeningene.

Wood Group utfører vedlikehold- og konstruksjonstjenester til installasjonene , etter å ha signert en kontraktsforlengelse på tre år med Shell tidligere i år.

Nyhetsbrev fra Petro.no

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger