Publisert 18. februar 2008

SV kan bli utradert hvis partiet fortsetter å fronte en motsatt politikk av det SV-ledelsen og Regjeringen gjør, mener professor Frank Aarebrot., NTB

Fylkesårsmøtene i Rogaland og Hordaland SV i helgen varsler knallhard krigsmotstand. Medlemmene i de to tunge SV-lagene vil ha samtlige norske soldater snarest ut av Afghanistan, stikk i strid med den rødgrønne regjeringens linje.

Professor i statsvitenskap, Frank Aarebrot, mener at dette viser at SV fortsatt vil tale med to tunger i utenrikspolitikken.
– Å være i strid med seg selv, eller tale med to tunger, er farlig for et parti. For et parti i regjering livsfarlig. Medlemmene forstår ikke at de kan ødelegge partiet, sier professoren.
Aarebrot mener fylkeslagene skaper usikkerhet om hva SV egentlig står for.

– SVs problem er at medlemmene i partiet, aktivistene, står langt til venstre for både SV-ledelsen og SV-velgerne. Hvis aktivistene får bestemme, og det får de som regel i SV, så er dette en oppskrift på å ramle ut av Stortinget. I heldigste fall kan SV sitte igjen med representasjon fra bare Oslo og kanskje Hordaland. Partiet har rast fra 12 til 6 prosent. Og så er løsningen enda mer av det samme? Det er ikke til å tro, sier Aarebrot.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger