Publisert 4. februar 2000

Rett før påske fikk ABB kontrakten for det meste av elektrisk utstyr om bord på Goliat-flyteren, og nå har selskapet også sikret seg kontrakten på leveranse av undervannskabelen som skal elektrifisere FPSO-en.

SKAL ELEKTRIFISERES: Goliat-flyteren.
(Ill.: PROCONTRA)

Goliat-feltet, som er det første oljefeltet som bygges ut i Barentshavet, skal delvis elektrifiseres fra land. Dette skal gjøres gjennom en elektrisk kabel som skal hente strøm fra kraftnettet på land. Kontrakten for leveranse av denne kabelen er tildelt ABB i Sverige, og er verdt 676 millioner kroner.

– Goliatfeltet skal delelektrifiseres gjennom en ny sjøkabel, tilknyttet kraftnettet på land, med en kapasitet på 75 MW. Elektrifisering av Goliat vil føre til 50 prosent CO2-reduksjon sammenliknet med en løsning der elektrisiteten kun produseres på innretningen. Goliat blir med dette forsynt med verdens lengste og kraftigste sjøkabel i sitt slag, skriver operatør Eni i en pressemelding.

– Denne strømkapasiteten ansees å være det maksimale som kan oppnås med denne typen kabel innen tidsrammen som er fastsatt for Goliat utbyggingsprosjekt, legger selskapet til.

Kontrakten inkluderer ingeniørarbeid, anskaffelser, konstruksjon og installasjonsarbeid, og er en såkalt EPCI-kontrakt. Kabelen skal installeres i løpet av sommeren 2013.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger