Publisert 4. februar 2000

ABB har inngått en rammeavtale med BP Norge som omfatter vedlikehold, modifikasjoner og service av sikkerhets- og automasjonssystemer på alle BP-opererte felt i Norge. Den treårige avtalen er verdt 185 millioner kroner.

BP har ti opsjoner for å forlenge avtalen med
ytterligere to år. Foto: BP

I tillegg til den treårige faste delen av avtalen, har BP Norge opsjonsmuligheter for ytterligere ti toårsperioder. Rammeavtalen ble signert i tredje kvartal 2011.

– Vi har lange tradisjoner for å gjøre olje- og gassvirksomhet sikrere og mer effektiv. Kombinert med et langvarig og godt samarbeid med BP, er dette hovedårsaken til at vi fikk denne rammeavtalen. ABB tilbyr teknologi, servicetjenester og industrikompetanse som hjelper våre olje- og gasskunder å øke lønnsomheten og dermed levetiden til sine felt, sier direktør i ABB, Per Erik Holsten, i en pressemelding.

Rammeavtalen omfatter sikkerhets- og automasjonssystemer på alle BPs felt på norsk sokkel, det vil si Valhall, Ula, Hod og Tambar. Telekommunikasjonssystemene om bord på Skarv dekkes også av avtalen.

Som en del av avtalen vil ABB også levere en simulator som vil bidra til å øke sikkerhetsnivået ved at den blir brukt til trening av operatører og utprøving av ny funksjonalitet.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger