Publisert 4. februar 2000

ABB og SPT Group har inngått et samarbeid om å levere tjenester til olje- og gassindustrien knyttet til integrerte operasjoner. SPT Group er fornøyd med tilgang til et større marked.

– Dette er en avtale som betyr mye for begge selskaper, men vil først og fremst innebære at kundene våre får tilgang på bedre produkter og tjenester. Kundene blir i større grad i stand til å utnytte potensialet til og forlenge levetiden til sine olje- og gassfelt. Vi er veldig fornøyde med avtalen, sier leder for Olje, gass og petrokjemi i ABB, Per Erik Holsten, i en pressemelding.

Samarbeidet vil ta utgangspunkt i SPT Groups produktportefølje, og vil dreie seg om produkter og tjenester innen styring og overvåkning av undervannsinstallasjoner.

– Vi har samarbeidet med SPT Group tidligere. Gjennom å formalisere måten vi jobber på håper vi å kunne introdusere banebrytende teknologi raskere på norsk sokkel. Jo tidligere våre kunder iverksetter integrerte operasjoner, desto mer lønnsomt blir det for dem. Potensialet er stort, og vi gleder oss til å intensivere samarbeidet med SPT Group, sier ABB-sjef Holsten.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger