Publisert 4. februar 2000

ABB har sikret seg kontrakt for levering av et energieffektivt system for kraftforsyning og elektrisk fremdrift til Kleven Maritimes nybygg for rederiet Myklebusthaug Management.

Dette er den aller første kontrakten på ABBs nye, likestrømsbaserte system for kraftforsyning og elektrisk fremdrift, som ble lansert under Nor-Shipping 2011 under navnet «Onboard DC Grid».

– Vi er stolte av å ha sikret oss den første kontrakten på Onboard DC Grid, som er både vekt- og plassbesparende og øker energieffektiviteten for fremdriftssystemet med opp til 20 prosent. Dette er en god nyhet både for miljøet, kundene våre og ABB, sier leder for ABBs marinevirksomhet i Norge, Sindre Sætre, i en kommentar.

Nybygget Myklebusthaug har bestilt era av typen MT6015 MPSV, og skal leveres fra Kleven i Ulsteinvik i første kvartal 2013.

ABBs leveranse inkluderer komplett kraft-, fremdrifts- og automasjonssystem. Onboard DC Grid er utviklet av det norske marinemiljøet til ABB, som har spesialisert seg på leveranser av kraft- og fremdriftssystemer til offshorefartøyer, LNG-skip og borefartøy. Systemet skal sørge for mer effektiv kraftdistribusjon og fremdrift, og vekt- og plassbesparelsen oppnås ved at man eliminerer behovet for AC-hovedtavler og fremdriftstransformatorer. Drivstofforbruket, og dermed utslippene, blir redusert fordi hastigheten til skipets motorer kan reguleres mer optimalt.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger