ABB leverer telecom til Statoil

Publisert 10. mars 2014

Kontraktsverdi: 390 millioner kroner.,ABB skal levere utstyr for intern og ekstern telekommunikasjon på tre Statoil-utbygginger på norsk og britisk sokkel: Aasta Hansteen, Gina Krog og Mariner (UK).

LES OGSÅ: Nå måles Norge mot Asia

De tre avtalene ble signert i fjerde kvartal 2013 og har en samlet verdi på rundt 390 millioner kroner. Kontraktene kommer i tillegg til eksisterende rammeavtale med Statoil for modifikasjon og vedlikehold av telekommunikasjonssystemer på samtlige av Statoils norske offshoreinstallasjoner.

– Med disse avtalene styrker ABB sin posisjon som en ledende leverandør av telekommunikasjonsløsninger til olje- og gassindustrien. Akkurat nå leverer vi telekommunikasjon til prosjekter i Europa, Nord-Amerika, Asia og i Midt-Østen, noe som viser at norske leverandører er ettertraktede og konkurransedyktige, både hjemme og ute, sier administrerende direktør Steffen Waal.

Mariner og Gina Krog vil være bunnfaste plattformer med stålunderstell, hvor topsidemodulene vil bli bygget ved Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME). Aasta Hansteen er en sylindrisk SPAR-plattform, som for første gang blir brukt på norsk sokkel. Topsidemodulen skal bygges av Hyundai Heavy Industries. ABBs leveranser vil pågå ut 2015.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger