ABB leverer til Island

Publisert 1. mars 2013

Offshoreteknologiselskapet skal levere en høyspennings sjøkabel, som skal gi pålitelig kraftforsyning til et øysamfunn utenfor Island.,ABB har mottatt en ordre verdt omtrent 60 millioner kroner fra Landsnet, Islands statlige nettselskap, om å levere høyspennings jord- og sjøkabler som skal forsyne den vulkanske øya Heimaey med strøm fra det islandske fastlandet.

Heimaey er den eneste bebodde øya i øygruppen Vestmannaeyiar utenfor sørkysten av Island. Det nye kraftforbindelsen på 72 kilovolt (kV) skal erstatte en eksisterende kabel som nærmer seg slutten av sin levetid. Det vil øke overføringskapasiteten og sikre at øyas 4100 innbyggere og deres livskraftige fiskeindustri fortsatt har pålitelig kraftforsyning.

ABB skal levere hele kabelsystemet på 17,5 kilometer, hvorav 13 km sjøkabel og 4,5 km jordkabel samt en integrert fiberoptisk kabel til telekommunikasjon og temperaturovervåking av strømkablene. ABB er ansvarlig for å levere en nøkkelferdig løsning, inkludert design og ingeniørarbeid, legging av sjøkabel, skjøter og endeavslutninger, testing og idriftssetting.

– ABBs høyspennings kabelforbindelse gir dette øysamfunnet pålitelig kraftforsyning fra fastlandsnettet. Vår produksjonskapasitet, tekniske kompetanse og lange erfaring vil hjelpe oss å maksimere verdien for kunden når vi skal gjennomføre dette korttidsprosjektet, sier Brice Koch, global leder for ABBs divisjon Power Systems.

ABB er en av verdens ledende leverandører av høyspennings kabelsystemer på land og til sjøs. Dette omfatter kraftforbindelser til offshore vindparker, elektrifisering av offshore olje- og gassinstallasjoner, undersjøiske kraftforbindelser, kraftforbindelser mellom fastland og øyer, underjordiske innmatinger i storbyområder og integrering av fornybare kilder.

Siste fra forsiden

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger