ABB leverer til Ocean Rig

Publisert 9. september 2014

Skal levere strømforsyningsløsninger til to borefartøy.,To syvende generasjons mobile offshore boreenheter (MODU) av Ocean Rig/SHI-design vil bli bygget ved Samsung Heavy Industries’ (SHIs) Goeje verft i Sør-Korea. ABB skal levere totale strømløsninger til borefartøyene. Kontrakten inkluderer en opsjon på å forlenge levering til ytterligere to skip.

Leveransen inkluderer totale fremdriftsløsninger for boring og fremdrift, system engineering og prosjektledelse, beregninger, analyse og grensesnittkoordinering og forvaltning og igangkjøringservice. Borefartøyene vil bli levert til Ocean Rig i 2017.

– Samsung Heavy Industries har etablert seg som den ledende bygger av boreskip ved å levere høyteknologiske fartøy av uovertruffen kvalitet. Denne kontrakten viderefører vårt lange og vellykkede samarbeid med SHI. Med den nyeste bestilling inkludert, har ABB levert marine løsninger til over 60 boreskip bygget av SHI, sier Heikki Soljama, leder for ABBs forretningsenhet Marine og Kraner.

– Vi har alltid strevet for optimal operasjonell effektivitet fra det øyeblikket vi begynner å designe et nytt fartøy. En moderne flåte som har «state of the art»-teknologi gir oss et konkurransefortrinn, sier David Cusiter, VP Engineering og Prosjekter i Ocean Rig.

Med den nyeste bestilling inkludert, har 11 av Ocean Rigs boreskip ABBs integrerte marine løsninger.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger