ABB med Algerie-kontrakt

Publisert 23. juli 2013

ABB har blitt tildelt EPC-kontrakt for en ny pumpestasjon i Algerie. Verdien er på 100 millioner dollar.,ABB har blitt tildelt kontrakt for ingeniørtjenester, anskaffelser og konstruksjon (EPC) for en ny LPG pumpestasjon i Hassi Messaoud-distriktet i Algerie. Hensikten er å øke kapasiteten på LR1 rørledningen i Algerie. Dette skriver selskapet i en melding.

Kontrakten ble tildelt av Sonatrach, Algeries olje-og gasselskap, og er verdsatt til 100 millioner dollar, nesten 600 millioner kroner etter dagens kurs.

Den nye pumpestasjonen er en del av et utvidelsesprosjekt for å legge til en ny LPG rørledning mellom Haoud El Hamra og Hassi R’Mel for å øke rørtransportskapasiteten fra 4,5 millioner tonn i året til 11 millioner tonn i året.

Hassi R’Mel er Algeries største gassfelt og et knutepunkt for landets transportnett for naturgass. Fra Hassi R’Mel gassen blir transportert i rørledning til terminaler på middelhavskysten for eksport til Europa eller for prosessering.

ABB er ansvarlig for design, engineering, innkjøp, uttesting og oppstart. Konstruksjon og installasjon vil bli utført av, Sarpi, en 50% Joint Venture selskap eid av ABB og Sonatrach.

– Denne kontrakten bekrefter ABBs evne til å gjennomføre EPC-prosjekter for olje-og gassindustrien, og understreker nok en gang vårt gode forhold til Sonatrach i Algerie, sier Enrico Di Maria i ABB.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger