ABB med Australia-kontrakter

Publisert 9. april 2013
ABB har sikret seg kontrakter som hovedleverandør av elektrisk infrastruktur til det som blir verdens største produksjonsplattform, og til et flytende produksjonsskip på Ichthys-feltet utenfor Australia.

,

ABB fikk i første kvartal 2013 to Ichthys-ordrer verdt til sammen 270 millioner kroner, og blir med det hovedleverandør av elektrisk infrastruktur til to flytende installasjoner som bygges av sørkoreanske verft for Total E&P Australia og Inpex Corporation.

Den ene kontrakten er for en halvt nedsenkbar produksjonsplattform, som skal huse feltets hovedproduksjonenhet. Kontrakten er på om lag 90 millioner kroner og tildelt av verftet Samsung Heavy Industries.

Den andre kontrakten er for et flytende produksjons-, lagrings- og losseskip (FPSO), som skal bygges av Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering. Kontrakten har en verdi på rundt 180 millioner kroner.

– En solid merittliste fra flere tiår med elektroleveranser på norsk sokkel, kombinert med lokal tilstedeværelse og referanser fra tilsvarende prosjekter i Australia, var avgjørende for å vinne disse kontraktene. Vi har blitt valgt fordi vi hadde den beste helhetlige løsningen for en integrert elektrisk infrastruktur. Vi setter pris på å bli valgt som elektroleverandør til en så prestisjefylt utbygging i den voksende australske offshoreindustrien, sier Per Erik Holsten, leder for ABBs olje- og gassvirksomhet i Norge.

Elektroleveransene til både produksjonsplattformen og produksjonsskipet vil være spesielt kompakte og inneholder en stor portefølje av ABB-produkter og -systemer, deriblant høyspennings gass- og luftisolerte brytere, lavspenningstavler og oljefylte og tørrisolerte transformatorer. ABB tar også ansvaret for design, ingeniørarbeid, installasjon, gjennomføring og prosjektledelse. ABB i Norge har globalt ansvar i ABB-gruppen for leveranser til flytende produksjonsenheter.

Tilsammen 750 millioner
ABB har vunnet tre kontrakter med en samlet verdi på om lag 750 millioner kroner i forbindelse med utbyggingen av Ichthys-feltet. I 2012 sikret ABB seg en ordre på rundt 480 millioner kroner for elektroleveranser til LNG-anlegget utenfor Darwin.

Ichthys er det nest største funnet i Australia gjennom tidene. Utbyggingen av Ichthys er verdsatt til rundt 190 milliarder kroner. Feltet forventes å kunne produsere i minst 40 år og er antatt å inneholde 360 milliarder standard kubikkmeter gass, på størrelse med Ormen Lange. I tillegg estimeres 527 millioner fat kondensat. Den årlige produksjonskapasiteten er ventet å ligge på 8,4 millioner tonn LNG, 100.000 fat kondensat og 1,6 millioner tonn LPG.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

Enighet i sokkeloppgjøret – lønnsøkning på 44.000 kroner

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger