ABB med FPSO-kontrakt

Publisert 27. juni 2013

ABB er tildelt en kontrakt verdt rundt 120 millioner kroner for kontrollsystemer, telekommunikasjon og elektroutstyr til et flytende produksjonsskip som skal stå i Nordsjøen, utenfor kysten av Shetland.,I andre kvartal 2013 signerte ABB kontrakten med det kinesiske verftet COSCO Nantong, som skal bygge en flytende produksjons-, lagrings- og losseenhet (FPSO) for oljeselskapet Dana Petroleum.

FPSOen vil ha Sevan Marines karakteristiske sylindriske design, og skal stå på feltet Western Isles på britisk sokkel, 160 kilometer øst for Shetland og omtrent like langt unna Oseberg på norsk sokkel.

– Dette er en milepæl for ABB, fordi det er vår første kontrakt på kraft- og automasjonsteknologi til en flytende produksjonsenhet bygget i Kina. Vår teknologi får fotfeste i stadig flere markeder. Våre integrerte og kompakte løsninger er skreddersydde for flytende produksjonsenheter, sier leder for ABBs norske olje- og gassvirksomhet, Per Erik Holsten.

ABBs automasjonsleveranse omfatter sikkerhets- og automasjonssystemer (SAS), informasjonssystemer og systemer for tilstandsovervåkning og operatørtrening. Selskapet tar ansvaret for design, ingeniørarbeid, installasjon, gjennomføring og prosjektledelse. ABB i Norge har globalt ansvar i ABB-gruppen for leveranser til flytende produksjonsenheter.

FPSOen vil være knyttet til undervannsinstallasjoner på 170 meters dyp på feltene Harris og Barra, med minst fem produksjonsbrønner og fire vanninjeksjonsbrønner. FPSOen skal idriftsettes i 2015, med en dagsproduksjon på rundt 40.000 fat olje, som blir eksportert ved hjelp av tankskip.

I Western Isles-utbyggingen er Dana Peteroleum Plc operatør og har en eierandel på 77 prosent. De gjenværende 23 prosentene eies av Cieco.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger