Publisert 19. mai 2014

Skal levere kraftsystem for to neste generasjons offshorefartøy.,Kontrakten har en verdi på USD 20 millioner, tilsvarende NOK 118,66 millioner. ABB skal levere elektrisk kraft- og fremdriftssystemer.

Det første skipet, av typen ULSTEIN SX165-design, er under bygging ved Ulstein Verft i Norge for Island Ventures 11, et joint venture satt opp i 2012 av Edison Chouest Offshore og Island Offshore.

Med en bredde på 28 meter og lengde på 145,7 meter, samt overnatting for 200 personer, vil SX165 være det største skipet bygget ved Ulstein Verft. Fartøyet skal leveres i 3. kvartal 2015 . Den er utstyrt med to kraner som kan løfte henholdsvis 400 tonn og 140 tonn, og har tre separate maskinrom for å gi ekstrem driftssikkerhet.

ABB skal levere en komplett avansert kraft- og dieselelektrisk systempakke bestående av mellomspenningsgeneratorer, hovedtavler, transformatorer, frekvensomformere og motorer for å gi pålitelig og drivstoffeffektiv framdrift.

Det andre fartøyet, for Island Offshore, har Rolls-Royce UT 777-design for optimale subseaoperasjoner, inkludert topphullsboring, lett brønnintervensjon, subsea konstruksjon og -inspeksjon, vedlikehold og reparasjonsarbeid.

ABB skal levere en komplett avansert kraft- og dieselelektrisk systempakke bestående av mellomspenningsgeneratorer, hovedtavler inkludert power management system, transformatorer, frekvensomformere og motorer. ABB vil også levere komplette brann- og gassovervåking, og kontrollsystemer for brann- og gassdeteksjon.

I tillegg vil både kraftdistribusjon og fremdriftssystemer overvåkes av ABBs fjerndiagnosesystem (RDS). Det skal bidra til å redusere reparasjonstiden av installasjoner og forbedre driftssikkerheten når behovet for on-site besøk er redusert, ved å gi umiddelbar 24/7 assistanse fra et globalt teknisk senter.
Det andre fartøyet skal bygges ved Kawasaki Heavy Industries i Japan, med levering planlagt i 2017.

– ABBs avanserte strømsystem og fjerndiagnosesystem vil maksimere operasjonell fleksibilitet og sikkerhet, sier Heikki Soljama, leder for ABBs forretningsområde Marine og kraner.

– Vi ser frem til samarbeidet i prosjektene og å levere tjenester av høy kvalitet til disse banebrytende ny skipene, sier han.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger