ABB oppgraderer Heimdal

Publisert 9. juli 2013

Statoil har tildelt ABB en ordre for oppgradering av sikkerhets- og automatiseringssystemer, som bidrar til effektiv og sikker drift av Heimdal-plattformen i Nordsjøen, til en verdi av 164 millioner kroner.,Avtalen med Statoil ble signert i andre kvartal 2013 og omfatter nytt brukergrensesnitt for kontrollsystemet (HMI), modifikasjoner av kontrollrommet, ny simulator, nye brannsentraler og detektorer, flytting og integrasjon av telekommunikasjon i kontrollrom og nytt informasjonssystem (IMS).

– Vi skal oppgradere deler av sikkerhets- og automatiseringssystemet på Heimdal for å bidra til lønnsom og sikker drift av plattformen. Denne typen servicetjenester er en del av levetidsaspektet for installasjoner som har vært lenge i drift, sier leder for ABBs divisjon Process Automation i Norge, Per Erik Holsten.

Etter oppgraderingene får Heimdal ABBs automatiseringsplattform, 800xA, som overordnet kontrollsystem, tilpasset Statoils retningslinjer for operatørstasjoner og prosessgrafikk. I følge avtalen tar ABB hele EPCI-ansvaret, det vil si ingeniørarbeid, innkjøp, konstruksjon og installasjon.

– Vi er glade for at Statoil viser at de har tillit til at vi kan levere denne typen tjenester med EPCI-ansvar. Avtalen styrker vår posisjon som totalleverandør av vedlikehold, modifikasjoner og service på eksisterende felt og bekrefter vår evne til å håndtere komplekse prosjekter som omfatter samtlige av våre kjerneområder; automatisering, elektro, telekommunikasjon og instrumentering, sier Holsten.

Heimdal har i dag mindre egenproduksjon og er først og fremst et knutepunkt i midtre Nordsjøen for prosessering og distribusjon av gass. Plattformen tar i mot gass fra felt som Huldra, Oseberg, Skirne og Vale og eksporterer den via rørledningene Vesterled eller Statpipe etter prosessering. På det meste utgjør mengden prosessert gass på Heimdal 15 til 20 prosent av den totale norske gassproduksjonen.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger