Publisert 4. februar 2000

Styret i Ability Drilling har bestemt seg for å begjære oppbud, og peker fingeren mot TTS Sense og beskylder selskapet for å drive Ability ut i konkurs.

De to selskapene har de siste ukene inntatt skyttergravene og kjempet mot hverandre over det TTS Sense mente var manglende betaling for utført arbeid, mens Ability mente det handler om manglende utført arbeid.

Ability hadde nemlig bestilt en rekke landrigger fra TTS Sense, som TTS Sense ikke fikk betalingen de mente de hadde krav på for. Ability Drilling mente på sin side at det hadde kommet forsinkelser på prosjektene som var TTS Senses ansvar, og at kontraktene dermed ikke var gyldige lenger. I forrige uke sendte TTS Sense inn en konkursbegjæring på Ability Drilling, men nå har styret i selskapet kommet TTS Sense i forkjøpet, og erklært seg konkurs før konkursbegjæringen fra TTS Sense var ferdig behandlet.

– Styrets vurdering er at selskapets aktiva ved salg ikke vil kunne dekke passiva. Dette kommer som en følge av at TTS Sense AS (TTS) har misligholdt sine forpliktelser til å levere rigger i henhold til kontrakt og at TTS heller ikke har forestått kontraktsmessige garantiarbeider. Ability Drilling har forsøkt å selge rigger, men TTS har ikke kunnet bekrefte at de vil kunne yte service for riggene i fremtiden. Riggene har på dette grunnlag ikke vært salgbare, skriver Ability i en børsmelding.

Ability Drilling har fremmet et krav på 293,4 millioner kroner overfor TTS Sense, og styret i selskapet er av den oppfatning at en juridisk behandling av de Ability mener er TTS’ kontraktsbrudd, vil gi kreditorer og aksjonærer større økonomisk utbytte en videre drift.

Les mer om saken i vår tidligere dekning her

Ability i motbakke

Ability kansellerer, TTS bestrider

Betalingsstans i Ability

TTS begjærer Ability konkurs

Ability kansellerer mer

TTS parerer Ability-angrep

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger