Publisert 4. februar 2000

Ability Drilling har inngått en avtale med Jordan-baserte Global Dallah om drift, utleie og vedlikehold av landrigger i Irak. Global Dallah får 60 prosent av eierandelen i samarbeidet, mens Ability får 40.

Samarbeidsselskapet vil kjøpe riggen Land rig 1 fra Ability, og har en fire ukers opsjon på å kjøpe Land rig 2 og 3 også fra selskapet.

– Vi fortsetter arbeidet med å justere strategien vår ved å gå inn i dette samarbeidet. Avtalen gjør at vi kan slanke balansearket vårt, og reduserer både finansieringsbehov og finansutgifter. Samtidig sikrer avtalen med Global Dallah at Land rig 1 får nok å gjøre, vi får umiddelbar pengeflyt samtidig som vi styrker nærværet i Midt-østen, sier administrerende direktør Hans Petter Eikeland i en pressemelding.

Selskapet kan ha behov for å ta økonomiske grep, for fjerdekvartalsregnskapet som ble offentliggjort i dag viser at selskapet har en et operasjonelt resultat på minus 260 millioner kroner. Det betyr at selskapet ender opp med et tap på 361 millioner kroner i 2008.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger