Publisert 4. februar 2000

Ability Drilling har fått en kontrakt, verdt rundt 100 millioner kroner, med Scottish and Southern Energy. Ability skal bore underjordiske gasslagre i Storbritannia for pengene.,Prosjektet er et samarbeid mellom Scottish and Southern Energy (SSE) og StatoilHydro, og er det andre prosjektet av denne typen i området for de to selskapene.

LIKER SEG BEST På LAND: Ability Drilling har
spesialisert seg på onshore boring.
(Foto: ABILITY)

Kontrakten innebærer boring av ni brønner som deretter blir utvasket til gasslagre. Kontrakt på utvaskingen er ikke tildelt enda.

– Vi er stolt over å bli tildelt denne kontrakten av et så velrennomert selskap som Scottish and Southern Energy Det er også en glede for ledelse og personell i Ability Drilling igjen å samarbeide med StatoilHydro, som vi kjenner svært godt fra den norske kontinentalsokkelen, sier administrerende direktør Hans Petter Eikeland i en børsmelding fra Ability.

Han legger også til at selskapet merker en økende interesse for gasslagring. Brønner bores i saltlag. Deretter pumpes sjøvann i brønnene som løser opp saltet og former hulen hvor det deretter lagres gass under høyt trykk.

Prosjektet har oppstart i 4. kvartal 2009. For Abilitys del vil prosjektet ta 2 år.

Ability melder også i dag om at leveransen av deres andre landrigg nå er blitt ytterligere forsinket. Riggen skulle egentlig blitt levert i august 2007, men ble deretter utsatt til juni/juli 2008. Nå er ny leveransedato satt til slutten av august.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger