Publisert 4. februar 2000

Acona CMG har inngått avtaler om å fusjonere med selskapene Resource Group Management og Aktiv Beredskap. Acona CMG blir det overtagende selskapet.

– RGM tilfører oss mye erfaring og kompetanse innenfor brønnplanlegging og boring, og med Aktiv Beredskap styrker vi tilbudet vårt til både etablerte og nye oljeselskap, sier konsernsjef i Acona CMG, Torkell Gjerstad, i en pressemelding.

Det presiseres at det endelige vedtaket om fusjon skal treffes når de forskjellige selskapenes generalforsamlinger samles i april, og at den formelle gjennomføringen er ventet å finne sted i slutten av første halvår 2008. Selskapene er imidlertid ikke ukjente for hverandre, og opererer allerede sammen.

Acona CMG får etter fusjonen 120 ansatte fordelt på kontorer i Stavanger, Oslo, Tromsø og London, og i meldingen skrives det at selskapet de siste par årene har satset spesielt mot nye oljeselskaper og deres utstrakte behov for konsulenttjenester innen HMS, risikostyring, beredskap og leteboring.

På merittlisten står nær 20 selskaper som har fått hjelp i prosessen med å bli godkjent som oljeselskap hos norske myndigheter, og en kontrakt på planlegging og boreledelse på opptil 30 brønner med Aker Exploration.

– Vi har nå etablert et bredt anlagt kompetansemiljø som kan levere både spesialiststudier og integrerte tjenester. Det vil utvilsomt være en fordel for både oljeselskapene og tilsynsmyndighetene at for eksempel oljeboringen kan tas hånd om av et solid fagmiljø både under planlegging og i tilfelle det skulle oppstå utfordringer underveis, sier Gjerstad i meldingen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger