Acona kjøper ResQ

Publisert 19. mars 2013

Acona har kjøpt opp sikkerhetsselskapet ResQ for en ukjent sum penger.,

– Acona styrker sin posisjon innen operativ beredskap gjennom oppkjøpet av ResQ. Gjennom de siste 5 årene kan ResQ vise til en imponerende vekst og selskapet har opparbeidet en solid erfaring og ekspertise innen sikkerhetsopplæring og trening, skriver Acona i en melding.

Styreformann som representerer selgergruppen, Trygve Seglem, sier at eierne sammen med ledelsen har utviklet selskapet de siste 12-årene fra å være en lokalaktør til å bli en ledende nasjonalaktør innenfor sikkerhetsopplæring.

– Acona vil bli en god ny eier til å utvikle selskapet videre, sier Seglem ifølge meldingen.

Adm. dir. i Acona, Oddbjørn Kopperstad, sier at med dette oppkjøpet er det tatt et langt skritt i realiseringen av Aconas ambisiøse strategi for å etablere en ledende aktør av sikkerhets og beredskapstjenester til norsk olje og gassindustri.

– ResQ sin erfaring og posisjon innen sikkerhets- og beredskapstrening vil på en god måte styrke og komplementere Acona. Kombinert med Acona sitt operative beredskapssenter vil vi ved denne sammenslåingen forsterke vår samlede posisjon innen et meget krevende og viktig markedssegment, sier Torodd Lokna som er adm. dir. i ResQ.

– ResQ vil inngå som et eget datterselskap i Acona gruppen og vi forventer at selskapet vil fortsette sin positive utvikling både nasjonalt og internasjonalt. Vi vil nå bruke nødvendig tid for å planlegge og realisere mulige synergieffekter og ResQ vil fortsette sin virksomhet med dagens lederteam, sier Kopperstad.

ResQ’s eierandel i Simulatorsenteret Simsea AS og eiendommen som ResQ har sitt treningssenter på Bleivik/Haugesund omfattes ikke av transaksjonen. Kjøperne har inngått en langsiktig leieavtale for treningssenteret, ifølge meldingen, som også opplyser at partene er enige om å holde de kommersielle betingelsene konfidensielle.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger