Acona med Bayerngas-avtale

Publisert 18. april 2013
Acona AS har inngått en rammeavtale innenfor brønntjenester (Well Management) med Bayerngas Norge AS. Kontrakten løper i fire år med opsjon på ytterligere forlengelse i tre ganger ett år.

,

Acona inngår langsiktig brønnavtale med Bayerngas, skriver Acona i en melding i dag.

– Rammekontrakten er et ledd i Bayerngas’ forberedelser for boring som operatør på norsk sokkel. Aconas planlegging av den første Bayerngas-brønnen vil sannsynligvis starte allerede til høsten. Rammeavtalen gir også Acona mulighet til å arbeide for Bayerngas’ operasjoner på britisk sokkel, heter det videre.

Det er ikke opplyst om hva kontrakten er verd i kroner og øre, men kontrakten løper i fire år med opsjon på ytterligere forlengelse i tre ganger ett år.

– Avtalen befester Aconas sterke stilling som leverandør av prosjektledelse innenfor boring og brønn. Våre erfarne brønnledelsesteam har gjennom flere år opparbeidet seg verdifull ekspertise. Våre kunder ser helt klart fordelen ved å integrere denne ekspertisen i sin egen organisasjon, sier administrerende direktør Oddbjørn Kopperstad i Acona.

Ifølge meldingen betyr denne rammeavtalen i praksis at Bayerngas kjøper leveranser innen planlegging og gjennomføring av sine boreoperasjoner fra Acona.

– Under avtalen vil et boreteam fra Acona jobbe integrert med Bayerngas’ driftsorganisasjon og sammen utgjøre en helhetlig driftsledelse av Bayerngas’ boreoperasjoner, heter det.

Bayerngas er partner i Leiv Eiriksson-konsortiet, og boreriggen Leiv Eirksson skal bore selskapets første brønner.

Siste fra forsiden

DNO kjøper fem felt i Norne-området

+

Sender Linus til Hanøytangen for klassing

Neste stopp, Barentshavet

+

Jakter 353 millioner fat i frontier-brønn: – Interessant at Equinor byttet seg ned i lisensen

+

Oppdaget lekkasje fra plugget brønn på Hod

Sokkelforhandlingene er i gang: – Forventer et solid økonomisk oppgjør

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger