Publisert 4. februar 2000

ADB Procurement Services har sikret seg en kontrakt med BP Norge for innkjøp på mellom 500 millioner kroner og en milliard kroner. Selskapet tror oljeselskaper har mye å tjene på å outsource innkjøpstjenester.

Kontrakten er den største selskapet har undertegnet noensinne. Kontrakten innebærer at selskapet skal ha ansvaret for det BP karakteriserer som ikke-strategiske innkjøp.

To år, 13.000 bestillinger

SIKRET SEG BP-KONTRAKT: Daglig leder Per Ove
Stålesen og ADB Procurement Services.
(Foto: ADB)

– Det innebærer materiell til drift av plattformer og BPs kontor på Forus, forteller daglig leder Per Ove Stålesen i ADB Procurement Services til Oilinfo. Avtalen gjelder for to år, og innbefatter hvert år omtrent 6.500 bestillinger til en verdi av mellom 500 millioner en milliard.

Selskapet tror oljeselskaper kan tjene mye på effektivisere innenfor innkjøpstjenester og logistikk, som er ADB Procurement Services’ fokus.

– Mange selskaper sette bort både IT- og økonomitjenester, hvorfor ikke gjøre det samme med innkjøpstjenester? Vi har en ekstremt bred leverandørkontakt. Det representerer kontakt og innkjøpsstyrke som vi kan ta med og overføre til våre kunder; kunder som kanskje er for små til å få skikkelig oppmerksomhet hos leverandørene, argumenterer Stålesen.

Mulighet for besparelser
Selskapet satser friskt i det andre ser på som krisetider, og daglig leder Stålesen tror det er strategisk lurt. Han ser nemlig stor muligheter for innsparelser for oljeselskaper ved å bruke selskapets tjenester.

– Det er to hovedområder hvor det å bruke oss er gunstig for kundene. Det ene er at vi er veldig aktive innkjøpere. Vi er ute i markedet og aktivt finner beste pris for varen. For de kundene som bruker innkjøpssystemer vi kjenner, har vi også stort fokus på å utnytte disse til sitt fulle. Vi kjenner systemene inn og ut, og her er det snakk om muligheter for mye effektivisering. Det som gir kundene størst besparelser er at vi driver konkurranse inn i prosessene, sier Stålesen til Oilinfo.

Ser mot øst
Nå vurderer selskapet å opprette et kontor i Kina, for dermed å kutte mellomledd og priser.

-Det er mange som gjør innkjøpene sine i Kina, og utrolig mye av det som ender opp her, kommer fra Kina opprinnelig gjennom flere mellommenn. Hvorfor ikke gå direkte? Vi ønsker å kunne tilby tjenester til våre kunder på en ad hoc-basis med tanke på innkjøp fra Kina. Det er en tung prosess å etablere selskap i Kina, det koster penger, tar tid og må gjøres riktig. Dermed er det mange selskaper som ikke har ressurser til å ha et eget kontor, forteller Stålesen til Oilinfo.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger