Publisert 4. februar 2000

Konsulentselskapet Adil har sikret seg en kontrakt verdt 16,5 millioner kroner for å styre utviklingen av Bridge Energy’s gassfelt Vulcan East på britisk sokkel.

Gjennom kontrakten skal Adil tilby både personell og systemer for å styre alle feltutviklingsaktiviteter knyttet il prosjektet, som består i å knytte en subsea-utbygging av gassfeltet til eksisterende infrastruktur i området. Feltet ligger i blokk 49/21, som er blant de tettest utbygde områdene på britisk sokkel. Funnet ble gjort i 2006, og Bridge forventer ifølge en pressemelding fra Adil å starte produksjon i andre halvdel av 2011.

Bridge Energy fikk sine eierandeler i Vulcan East etter en sammenslåing med britiske Silverstone Energy.

– Vi ser fram til å bygge ut Vulcan East i 2011. Dette prosjektet er et nøkkelprosjekt for Bridge Energys videre vekst. I så måte er vi veldig glad for å kunne gi denne kontrakten til Adil og fortsette det gode forholdet vi utviklet i forbindelse med utbyggingen av Victoria-feltet i 2008, sier Jim Brunton, daglig leder for Bridge Energy i Storbritannia.

Kontrakten vil gå til slutten av 2011, og Adil har måttet tre ansatte på grunn av omfanget av kontrakten. Selskapet har tidligere jobbet for Silverstone Energy med utbyggingen av feltet Victoria på britisk sektor.

– Denne kontrakten bygger på vårt lange samarbeid med Bridge Energy og vår tidligere kontrakt for utbyggingen av fast track-prosjektet Victoria. Vi ser stadig større etterspørsel etter våre tjenester, spesielt innenfor støtte av utbygging og operasjoner i olje- og gassbransjen, sier James Paton, daglig leder i Adil.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger