Publisert 4. februar 2000

Sturla Henriksen har blitt ansatt som ny administrerende direktør i Norges Rederiforbund. Henriksen, som i dag er partner i Accenture, tiltrer i løpet av sommeren.

– I valget mellom gode interne og eksterne kandidater er vi meget tilfredse med å kunne ønske Sturla Henriksen velkommen tilbake til Rederiforbundet. Henriksen skiller seg ut ved sin brede kompetanse og internasjonale erfaring, kombinert med solid bransjeerfaring og dokumenterte lederegenskaper, sier president Elisabeth Grieg i en pressemelding.

Sturla Henriksen er født i 1956, er utdannet sosialøkonom fra Universitetet i Oslo i 1984, og har blant annet arbeidet som sjefsøkonom og direktør i Rederiforbundet i 1992 til 1998, før han startet sin egen virksomhet.

– Jeg gleder meg til å ta fatt. Rederiene og det maritime miljøet er blant Norges viktigste og mest livskraftige næringer, og det er store muligheter for en videre vekst og utvikling. Innen kompetanseutvikling, miljø og på arbeidsgiversiden har Norge alle forutsetninger for å spille en ledende rolle. Dette må skje i samarbeid med alle aktører, nåde nasjonalt og internasjonalt, sier Henriksen i meldingen.

Konstituert administrerende direktør, Jon Egil Johnsen, vil fungere i stillingen fram til Henriksen overtar.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger