Publisert 1. juni 2007

USA blir trolig rammet av en større orkan i løpet av den kommende uværssesongen. Risikoen for en stororkan beregnes til 70 prosent, sier amerikanske meteorologer.

NTB

I løpet av sesongen som varer fra 1. juni til 30. november vil det oppstå 17 tropestormer i Atlanterhavet. Ni av disse vil vokse til orkans styrke, sa den svært erfarne forskeren William Gray og hans kolleger torsdag.

Faren for en orkankatastrofe er størst på USAs sørkyst mot Atlanterhavet, og noe mindre på kysten mot Mexicobukta. I en gjennomsnittlig sesong oppstår det elleve tropestormer, hvorav seks blir orkaner med vindhastigheter opp mot 120 kilometer i timen.

Mange innbyggere i kyststrøkene mot Atlanteren og Mexicobukta mangler planer for akutte uværssituasjoner. De er uforberedt på en ny katastrofe på linje med orkanen Katrina i 2005, der mer enn 1.000 mennesker omkom og storbyen New Orleans ble satt under vann.

I El Salvador i Mellom-Amerika er fire mennesker omkommet etter et kraftig regnvær utløst av tropestormen Barbara. Stormen lå torsdag rundt 300 kilometer utenfor kysten av Mexico, der befolkningen har fått beskjed om å forberede seg på uvær.

Siste fra forsiden

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

+

Aker BP fremskynder oppstart på Tyrving

+

Planlegger å bore inntil to Eirin-brønner i året

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger