Publisert 5. juni 2014

Ketil Karlsen, mangeårig HMS-sjef i IndustriEnergi, nå leder for organisasjonens Europakontor i Brüssel, ble i går kveld tildelt Beredskapskonferansens Ærespris.,

Æresprisen er ny av året. Den vil ikke bli delt ut hvert år, kun når den ekstraordinære kandidaten dukker opp, og denne er det Beredskapskonferansens Programkomité som velger ut.

– I enkelte år dukker det opp kandidater som fortjener en spesiell pris, en ærespris, sa programkomitéens Erling Holmefjord da han forklarte bakgrunnen for tildelingen.

– Årets kandidat kjenner dere veldig godt, alle dere som har vært i industrien i mange år. Kandidaten har vært aktiv og jobbet for helse, miljø og sikkerhet (HMS); jobbet for beredskap; jobbet med myndigheter gjennom treparts-samarbeidet (myndigheter/fagforeninger/arbeidsgiverorganisasjoner, red.); vært aktiv tillitsvalgt; og aktivt verneombud. Dere som har vært med i anskaffelsesprosessen for nye redningshelikoptre kjenner ham veldig godt; alltid smilende, står på – en veldig hyggelig kar, sa Holmefjord, før han slapp katta ut av sekken:

– Jeg er veldig glad over, å på vegne av programkomitéen, dele ut prisen for vel utført arbeid til Ketil Karlsen, sa en rørt Holmefjord. Han var langt fra den eneste som var rørt under tildelingen, og etter applausen å dømme var de drøyt 250 deltagerne mer enn enige med programkomitéen. Da støyen hadde lagt seg, kunne Holmefjord opplyse at Karlsen, som har over 30 års HMS erfaring fra industrien, var både initiativtaker og en av grunnleggerne av Beredskapskonferansen.

– Dette her er veldig hyggelig, men om dere tror jeg har tenkt å gå i pensjon på grunn av det her, så tar dere feil! sa Karlsen i takketalen, og passet på å få fram at både nevnte Holmefjord og Ole Petter Bakken fra Thales hadde vel så mye av æren for konferansen som han selv. Men han var ikke Ketil Karlsen om han ikke rundet av talen med et lite spark til dem han mener vil rive ned det HMS-nivået man har oppnådd på sokkelen:

– Dere hører ikke så mye fra meg nå som jeg er i Brüssel, men jeg vil oppfordre dere til å jobbe videre og holde Norge på topp i Beredskap og HMS, og ikke høre så mye på Reiten (Eivind Reiten, leder for det såkalte Riggutvalget, red.) når han vil ha dere ned på britisk nivå!

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger