Publisert 25. november 2006

AF Gruppen bedret sitt kvartalsresultat med 47 prosent sammenliknet med fjoråret. Konsernet inngikk nylig langsiktig avtale med Mollier AS om underleveranser av vedlikehold- og modifikasjonstjenester til Statoil.,
AF Gruppen melder om fortsatt fremgang i tredje kvartal med et resultat før skatt pr. 30.09 på NOK 135,4 mill (91,9). Dette er en økning med 47 prosent sammenliknet med fjoråret.

Konsernets omsetning i tredje kvartal ble 1,2 milliarder kroner. Dette representerer en økning med 20 prosent sammenliknet med fjoråret.

I tredje kvartal ble resultatet før skatt NOK 47,6 mill som er det beste kvartalsresultatet i konsernets historie, og er det femte kvartalet på rad med resultatforbedring.

Forretningsområdet Services, som blant annet består av rivevirksomhet offshore og onshore, har så langt i år hatt en kraftig vekst, og har mer enn tredoblet resultatet.

Avtale med Mollier
Konsernet inngikk nylig en avtale med selskapet Mollier AS for leveranse av vedlikehold- og modifikasjonstjenester til HVAC-systemene på Statoils offshore installasjoner og landanlegg i Norge.

For AF Gruppen har avtalen en verdi anslått til 290 millioner kroner. Avtalen med Mollier starter 1. januar 2007, og har en varighet på fem år med opsjon på forlengelse i ytterligere fire år.

– Avtalen med Mollier om leveranse til Statoil er viktig for oss, og er med på å legge grunnlag for ytterligere vekst innenfor våre offshore aktiviteter. Vi har i løpet av de siste årene satset bevisst på å bygge opp kompetanse innenfor området og avtalen er derfor en viktig anerkjennelse av dette arbeidet, sier Per Aftreth, konsernsjef i AF Gruppen.

AF Guppen har fra før oppdrag i forbindelse med utfasing av offshoreanlegg i Nordsjøen, og med oljeselskapenes utbygging på land, blant annet på Snøhvit og Ormen Lange.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger