Publisert 4. februar 2000

Eni vil trolig gi ut informasjon om resultatet av letebrønn 34/12-1 på Afrodite-feltet i lisens 293 vest for Sognefjorden i neste uke.

– Afrodite er i avslutningsfasen, og jeg tror vi vil gi ut informasjon om resultatet av brønnen i løpet av neste uke. Jeg kan ikke garantere dette, men det er planen. Da vil vi gjøre det på vanlig måte ved at Oljedirektoratet slipper en melding som vi følger opp, sier Jone Stangeland, pressetalsmann i Eni, til Oilinfo.

I februar meldte Finansavisen at det skal ha blitt gjort et stort gassfunn på Nordsjøfeltet, noe Stangeland den gang ikke ønsket å kommentere. Ikke-navngitte kilder mente imidlertid at Marulk utenfor Helgeland, som er anslått til å inneholde mellom tolv og 19 milliarder kubikkmeter gass, blir lite sammenlignet med funnet på Afrodite.

Det er den halvt nedsenkbare boreriggen «Transocean Leader» som står for boringen, og brønnen ble spuddet, altså påbegynt, 2. november i fjor. Egentlig regnet selskapet med å være ferdig i midten av mars, men operasjonen har blitt forsinket på grunn av noe nedetid for riggen og dårlig vær. Havdypet i området er 373 meter.

Eni eier 45 prosent i lisensen. Partnerne StatoilHydro og Idemetsu Petroleum eier henholdsvis 40 og 15 prosent.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger