Agility investerer i subsea fabrikasjon

Publisert 29. januar 2013

Agility Group samlokaliserer sin rør- og stålfabrikasjon i Grenland, og investerer i en ny testhall i Tønsberg.,- Som et ledd i planene om å ta sin andel av den forventede veksten innen subsea olje- og gassmarkedet samler Agility Group nå sin rør- og stålfabrikasjon i Grenland i et nytt og mer spesialisert anlegg for subsea fabrication på Røra utenfor Skien, skriver selskapet i en melding.

I tillegg investerer selskapet i en ny testhall i Tønsberg. Ifølge Agility Group vil begge investeringene gi en bedre effektivitet og økt leveransekapasitet, og vil på sikt medføre behov for flere ansatte hvis markedsveksten blir som ventet.

– Vi er veldig fornøyd med at våre eiere er villige til å investere i en videre utvikling av fabrikasjonskapasiteten i bedriften, sier Otto Søberg, CEO i Agility Group.

– Nå skal vi fremover konsentrere oss om å gjøre arbeid som er mer komplisert og høyverdig, slik at vår kjernekompetanse i høyere grad utnyttes. Gledelig nok betyr dette også at vi kommer til å skape flere trygge og lønnsomme industriarbeidsplasser i Tønsberg og Grenland, sier Søberg.

I Tønsberg vil selskapet komme til å kunne ansette opp mot 40 nye operatører hvis prognosene for markedsveksten slår til. I Grenland vil det tilsvarende kunne bli opptil 50 prosent flere ansatte de kommende årene innen subsea fabrikasjon.

– Som følge av samlokaliseringen i Grenland vil Agility Group legge ned all fabrikasjonsaktivitet i Langesund. Alle ansatte som berøres av samlokaliseringen beholder jobb i selskapet, sier Søberg.

I fjor omsatte selskapet, som har 1.200 ansatte, for 1,7 milliarder kroner. Selskapet har kontorer i 10 byer i Norge, i tillegg til Shanghai i Kina.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger