Agility landet COSL-kontrakt

Publisert 10. juni 2014

Sikrer arbeid for 65-70 millioner kroner.,Agility Group har signert en ny kontrakt med COSL i Beijing, som sikrer Agility arbeid for mellom 65 og 70 millioner norske kroner.

Kontrakten omfatter detailed design for integrasjon av boreutstyr fra NOV inn mot designet og byggingen av COSL-nybygget «HYSY982» (Hai Yang Shi You 982). Denne kontrakten har en verdi på 47 MNOK. I tillegg kommer avtalt arbeid for verftet DSIC på omtrent 20 MNOK som vil være med å komplettere leveransen. – Denne tildelingen befester AG China sin posisjon i det kinesiske markedet. Vi har nå klart å viderebringe vår kompetanse også på bore-engineering inn mot semi-nybygg i Kina. Vi har etablert gode relasjoner med COSL Beijing samt alle de viktige byggeverkstedene i Kina og ser et stort potensial i Kina framover, sier konsernsjef i Agility Group, Otto Søberg i en melding.

COSL valgte i årsskiftet 2012/2013 Agility Groups A5000-design for byggingen av «HYSY982», som bygges for operasjoner i Sørkinahavet. Arbeidet startet opp med basic design fra Agility Group i begynnelsen av 2013. COSL har senere plassert kontrakten for bygging av denne riggen ved Dalian Shipbuilding Industry Offshore Co., Ltd. (DSIC Offshore) og avtalte tidligere i 2014 at riggen skal utstyres med boreutstyr fra National Oilwell Varco (NOV).

Agility har utført nærmere 20 tilsvarende engineering-oppgaver de siste 15 årene. Dette har vært for kunder som Samsung Heavy Industries, Hyundai Heavy Industries, STX Offshore & Shipbuilding og Aker Oilfield Services. Hovedvekten av dette arbeidet her har vært for boreskip. Ved denne kontraktstildelingen fra COSL , får Agility Group nå et gjennombrudd for denne type oppgaver inn mot markedet for flytende borerigger, skriver selskapet.

Siste fra forsiden

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger