Agility med FMC-kontrakt

Publisert 6. mai 2014

Gir 130 årsverk i Agility Subsea Fabrication., Agility Subsea Fabrication AS har inngått en kontrakt med FMC Subsea Kongsberg AS for levering av flere komplette undervanns manifold-systemer. Kontrakten vil gi 130 årsverk i Agility Subsea Fabrication og manifoldene vil i hovedsak bli produsert ved selskapets anlegg i Tønsberg

Leveransen består av fire manifolder, fire bunnstrukturer og ti distribusjonsenheter med planlagt byggestart allerede i mai inneværende år. De første leveransene er planlagt levert i midten av mars i 2015. Sluttleveransen er i oktober i 2016.

– Vi har jobbet tett med FMC i over to år for å sikre oss kontrakten og er naturligvis veldig stolte og glade for å ha vunnet en så omfattende kontrakt. Denne kontrakten faller inn under en eksisterende tre-årig leverandøravtale som vi inngikk i 2012, og er nok en bekreftelse på Agility Subsea Fabrication som en ledende subsea-leverandør, sier Tove Nilsen Ljungquist, Executive Vice President i Agility Group i en pressemelding.

Agility Subsea Fabrications produksjonsanlegg i Tønsberg har tidligere levert et betydelig antall store undervannsstrukturer til FMC. Prosjektet føyer seg inn i rekken av i alt 240 manifolder som selskapet har levert så langt. Kontrakten vil gi anslagsvis 130 årsverk og være et sterkt grunnlag for videre arbeid med høyteknologiske undervannssystemer i selskapet

– Vi starter opp arbeidet umiddelbart nå i mai og vi vil se et relativt høyt aktivitetsnivå både i 2015 og 2016. Det er ikke mindre enn fire undervannsmanifolder med fire bunnstrukturer og ti distribusjonsenheter med en totalvekt på 2300 tonn som skal produseres, sier Ljungquist.

Siste fra forsiden

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger