Agility med Martin Linge-kontrakt

Publisert 4. juni 2013

Agility Group AS har signert en kontrakt med Subsea 7 for leveranser til Martin Linge-feltet i Nordsjøen.,Agility Group skal levere ulike strukturer på i alt cirka 470 tonn. Strukturene skal installeres av Subsea 7 på gasseksportlinjen mellom norsk sokkel og Storbritannia. Det skriver selskapet i en melding.

– Vi har jobbet målrettet inn mot dette markedet og synes det er veldig gledelig at vi nå får til en avtale med Subsea 7, som er en svært viktig aktør i dette markedet. Dette er en anerkjennelse av vår fabrikasjonskompetanse av store og kompliserte systemer, og bekrefter at vi er en av verdens ledende leverandører av subsea-fabrikasjon, sier Tove Nilsen Ljungquist, EVP Fabrication i Agility Group AS.

Fabrikasjonen vil bli utført ved Agility Groups fabrikk i Langesund i Telemark. Kontrakten gir arbeid tilsvarende 10-15 årsverk. Prosjektet starter i 2013 med leveranse i 2014.

– Agility Group har gjennomgående høy aktivitet og vi opplever god vekst. Kontrakter som denne er viktig for planene våre om å vokse videre. Martin Linge-feltet er et av de største uutviklede feltene på norsk sokkel, og det er veldig inspirerende å bli tildelt denne kontrakten, sier Nilsen Ljungquist.

Martin Linge-feltet opereres av Total E&P Norge AS og ligger 42 km vest for Oseberg-feltet på Norsk sokkel. Strukturene som skal fabrikkeres av Agility Group blir installert av Subsea 7, og inngår som en del av gasseksportlinjen til St. Fergus Gas Terminal i Storbritannia.

Fabrikasjonen Agility Group er tildelt kontrakt på består av såkalte PLEM, SSIV og WYE-strukturer på til sammen cirka 470 tonn.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger