Agility selger Projects-divisjonen

Publisert 14. juli 2014

Wood Group kjøper for 1,008 milliarder kroner., Agility Group har inngått en avtale om å selge Agility Projects til Wood Group for 1,008 milliarder kroner.

– Agility Group er svært fornøyd med å ha funnet et nytt hjem for Agility Projects, og virksomheten er svært positiv til å bli en del av Wood Group, noe som gir tilgang til flere engineering resurser. Dette gjør Agility Projects i stand til å tilby et bedre servicenivå til våre eksisterende og nye kunder og til å påta oss større og mer komplekse offshore engineering prosjekter. Kulturen og kjerneverdiene i Agility Projects passer svært godt med tilsvarende i Wood Group; begge selskapene har sterkt fokus på kvalitet i servicen som ytes, på kunder og på ansatte. Agility Projects har vært den største operative enheten i Agility Group med ca. 650 ansatte pr i dag, sier konsernsjef i Agility Group, Otto Søberg.

Søberg går av som konsernsjef for Agility Group for å tiltre stillingen som administrerende direktør i Agility Projects når selskapet blir en del av Wood Group. Styreleder i Agility Group, Gro Kielland, tiltrer stillingen som administrerende direktør av gruppens holdingselskap. Hvert enkelt selskap i gruppen vil fortsatt bli ledet av nåværende ledergrupper.

Agility Group vil fortsette som et industrielt holdingselskap, og vil etter transaksjonen bestå av Agility Subsea Fabrication, Minox Technologies. Transaksjonen vil medføre en styrking av Agility Groups kapitalbase og aksjonærenee er fullt dedikerte til fortsatt utvikling av selskapene i gruppen sammen med de ansatte og kundene. Agility Group eies av HitecVision V L.P.

Avtalen avhenger av at visse forutsetninger kommer på plass, som godkjennelse av konkurransemyndighetene i Norge. Transaksjonen er ventet å være fullført den 31. august 2014.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger