Publisert 4. februar 2000

Agora Oil & Gas, som er startet av flere av gründerne bak Revus, har blitt prekvalifisert som lisensinnehaver på norsk sokkel, og har kjøpt seg inn i to Wintershall-lisenser.

GLAD: Svein Ilebekk kan smile etter to
kommersielle funn for Agora Oil and Gas.
(Foto: HENRIK ARNESTAD SALTHE)

Selskapet blir ledet av Svein Ilebekk, som var letesjef i Revus, som for to år siden ble kjøpt opp av tyske Wintershall. Selskapet skriver i en pressemelding at de har blitt prekvalifisert som lisensinnehaver på norsk sokkel. Dette er nødvendig for å kunne være deltaker i norske lisenser, og selskapet har også levert inn søknad for norsk areal i lisensrunden TFO 2010. Selskapet har allerede flere lisenser på britisk sokkel, og vil være partner i to til fire brønner i fjerde kvartal på britisk sokkel.

I 2011 og 2012 er det planlagt at selskapet også skal være med på boringen av brønner i Wintershall-lisensene PL 370 og PL418 på norsk side av grensen, hvor selskapet har kjøpt seg opp til andeler på 30 prosent og 20 prosent.

– Agora ønsker å være involvert både på norsk og britisk sokkel. Etter fem letebrønner som har ført til to kommersielle funn på britisk sokkel, gir denne prekvalifiseringen oss mulighet til å fokusere på muligheter på norsk sokkel, sier Svein Ilebekk, administrerende direktør i Agora Oil & Gas, i en pressemelding.

– Vi tror fortsatt på gode muligheter for olje og gass på norsk sokkel, og ønsker å være involvert i letingen etter dette, sier Ilebekk.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger