Publisert 4. februar 2000

AGR Drilling Services har sammen med prosjektpartnerne Shell, BP og Forskningsrådet fullført utprøvelsen av Deepwater Riserless Mud Recovery (RMR) systemet på 1500 meters dyp.

Det nye RMR-systemet ble testet fra den halvt nedsenkbare riggen «Atwood Falcon» i Malaysia i september. Systemet ble brukt i en boreoperasjon for PETRONAS, med stor suksess.

RMR-systemet returnerer boreslam og biter fra havbunnen til boreriggen mens det bores fra topphullet av brønnen. Det hele skjer før installasjon av riseren.
Vanligvis avgir topphullsboring slam og borevæske som legger seg på havbunnen. Den nye teknologien fra AGR samler slammet fra havbunnen, og pumper det tilbake til borefartøyet hvor det blir renset og gjenbrukt.

– RMR fører til mange tekniske, økonomiske og miljømessige fordeler for operatøren under boreoperasjonen, sier prosjektleder ofr Deepwater RMR JIP, Lynn LeJune i en pressemelding.

Den tidligere utgaven av RMR-systemet har blitt brukt i over 75 brønner verden rundt, og hadde en maks vanndybde på 600 meter. Det vellykkede oppdraget for Deepwater RMR-systemet gir nå muligheten for operatører å bore i dypere farvann.

– RMR gir nå muligheten for dypvannsboring til å foregå billigere, hurtigere og mer miljøvennlig, sier administrerende direktør for AGR boreseksjon, Tom Hasler.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger