AGR gir råd for lisenssalg

Publisert 30. mai 2013

AGR Petroleum Services skal fungere som teknisk og finansiell rådgiver i salget av to lete- og utvinngingslisenser i Russland.,Det skriver selskapet i en melding. Oppdraget har de fått av Karpinsky Oil and Gas Company (KOGC), og salget gjelder to store lete- og utvinningstillatelser i Rostov-distriktet i Sør-Russland.

KOGC er hovedeier i CJSC Rostneftegaz Geo (RNGG), som eier 100 prosent i begge lisensene, selger minst 10 prosent eierandel. KOGC planlegger å bruke egenkapitalen til å finansiere sitt pågående lete- og boreprogram, inkludert komplettering av brønner i lisensblokkene Gashunsky og Nord Donskoy.

Lisensene dekker et areal på 4.958 kvadratkilometer, og strekker seg fra Kasakhstan til østlige Ukraina.

– Dette er en unik mulighet for bedrifter som ønsker å investere i dette ettertraktede området. Tidlig 2D seismikk indikerer en rekke sterke boreprospekter i lisensenblokkene, noe som betyr at det er muligheter for å utvide antall prospekter, sier letesjef Erik Lorange i AGR.

– Videre seismiske data vil bli samlet inn fra høsten 2013, som vil sammenfalle med det tidsvinduet for invitasjonen, og sluttføre farm-in tilbudet til en eventuell ny partner, sier han.

– KOGC er i en sterk finansiell stilling etter å ha finansiert all aktivitet per dags dato gjennom egenkapital og lån til RNGG.

Siste fra forsiden

+

Kan bli stengt ned allerede i år

Swarfix skal samle opp swarf for Equinor

+

Equinor positive til krav om erstatningskraft – hvis staten tar stor del av regningen

Havtil gransker brann på Statfjord A

Milliardene renner inn – men svakere resultat for Equinor

+

Vår plusser på borekampanjen med enda en letebrønn i Barentshavet

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger