AGR leverer programvareteknologi til Samveldet av uavhengige stater

Petter Mathisen, daglig leder i AGRs softwareavdeling. (Foto: AGR)
Publisert 24. februar 2016

AGR har sikret seg en samarbeidsavtale med Petec Ltd for å levere programvareteknologi i Samveldet av uavhengige stater (SUS).

AGR har hovedkontor i Oslo, og tilbyr prosjektledelse og konsulenttjenester til Nordsjøen, Sør-Atlanteren, Gulf of Mexico, Midtøsten og Asia-Pacific-regionene.

Selskapet skal nå ytterligere styrke sin posisjon som leverandør av programvare til oppstrømsindustrien. Som en del av denne strategien, vil Moskva-baserte Petec bli autorisert østeuropeisk distributør av AGRs programvareteknologier, som er utviklet internt av AGR-ingeniører, samt tilbakemeldinger fra industribrukere.

– Vi er svært glade for å samarbeide med Petec og være i stand til å tilby våre programvareprodukter til kunder som opererer i Øst-Europa, sier Petter Mathisen, Vice President i AGR Software.

– Vi har allerede etablert kunderelasjoner i Russland med Rosneft og Sakhalin Energy ved hjelp av vår P1 risiko og ytelses planleggingsverktøy, sier han.

AGR har vært med på å utvikle innovative programvareverktøy siden begynnelsen av 1990-tallet, mens produktene ble organisert i en selvstendig forretningsenhet tidlig i 2013.

– Våre programvareløsninger er utviklet for å hjelpe ingeniør- og ledergrupper innen operatør, E&P og rettighetshaverorganisasjoner for å oppnå større kostnadsbesparelser og bedre drift.

AGR nåværende programvarebrukere inkluderer OMV, Shell, DEA, Petronas og Chevron.

Petec er et olje- og gassrådgivningsseslskap som eies av International Research Institute of Stavanger (IRIS) og regionale investorer som tilbyr geologiske og operasjonelle tekniske støttefunksjoner i SUS-regionen.

Siste fra forsiden

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Aker Solutions sikrer milliardkontrakt på Mongstad

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger