Aibel-eier slår oljealarm

Publisert 10. mars 2014

Samme dag som de blå-blå samles til sin første budsjettkonferanse, går næringslivstoppen ut og sammenligner oljepenger med heroin.

Eier av Ferd, og dermed største eier i Aibel, Johan H. Andresen, mener regjeringen bør bruke mindre oljepenger, som han mener er like avhengighetsskapende som heroin.

– Statens pensjonsfond utland er omtrent ti ganger så stort i dag som da handlingsregelen ble innført. Fire prosent av 500 milliarder var en lykkepille. I dag ligner fire prosent av 5000 milliarder mer på heroin. Begge skaper avhengighet, men tunge stoffer er langt mer smertefullt å legge av seg, sier Johan H. Andresen til Dagsavisen.

Regjeringen samles mandag til budsjettkonferanse på Hurdalsjøen hotell og skal lage det helblå budsjettet fra bunnen av, men synet på bruken av oljepenger splitter regjeringen: Høyre har programfestet at de vil holde seg til handlingsregelen, mens vil Frp bruke mer penger, blant annet på å ruste opp landets infrastruktur.

Andresen mener regjeringen bør bruke langt mindre penger når de nå skal meisle ut de økonomiske rammene for en ny politikk. Poenget er ikke å holde seg innenfor handlingsregelen, men hvor mye mindre vi bør bruke enn den tillater, sier han til avisen.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger