Publisert 4. februar 2000

Aibel har sikret seg en EPC-kontrakt for modifikasjoner og oppgraderinger på Kårstø og Kollsnes verdt 375 millioner kroner.

SKAL TA IMOT OLJE FRA GUDRUN: Kårstø.
(Foto: øYVIND HAGEN / STATOIL)

Det er Statoil som har delt ut kontrakten til Aibel på vegne av Gassco. Hoveddelen av kotnrakten gjelder modifikasjoner på Sleipner-anlegget på Kårstø for å gjøre dette klart til å ta imot og prosessere lettolje fra Gudrun-feltet i Nordsjøen. Dette prosjektet er forventet å ha en totalkostnad på rundt 800 millioner kroner, inkludert den delen av arbeidet Aibel skal utføre.

– Den føyer seg inn i en lang rekke av større modifikasjonskontrakter som Aibel har fått det siste halve året. Dette er vi svært fornøyd med, sier administrerende direktør Jan Skogseth i Aibel i en pressemelding.

I tillegg skal selskapet utbedre og oppgradere tre boosterkompressorer på Kårstø og oppgradere fem eksportkompressorer på Kollsnes. Dette prosjektet er forventet å ha en totalkostnad på i overkant av 400 millioner kroner.

Oppgraderingene i forbindelse med Gudrun-utbyggingen skal være ferdig 31. juli 2013, mens kompressoroppgraderingen på Kårstø skal være ferdig til 1. juni 2013. Eksportkompressorene på Kollsnes skal være ferdig oppgradert til 1. september 2013.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger