Publisert 4. februar 2000

Aibel har fått EPCI-kontrakten for oppgraderingen på Troll A. Verdi: 2,7 milliarder NOK.

I forrige uke ble det klart at Statoil og partnere vil investere i nye kompressorer på Troll A-plattformen , noe som vil gjøre det mulig å produsere gass fra feltet helt frem til år 2063. Pris på oppgraderingen er 11 milliarder norske kroner.

Det er nå klart at Statoil har valgt Aibel som hovedleverandør for ingeniørtjenester, anskaffelser, konstruksjon på land og integrert konstruksjon til havs, samt ferdigstillelse (Engineering, Procurement, Construction and Installation, såkalt EPCIc-kontrakt) for oppgradering av Troll A pre-kompresjonskapasitet.

– Dette store modifikasjonsprosjektet har blitt møtt med stor interesse i leverandørindustrien og gir noen spennende muligheter for både hovedleverandør og underleverandører. Vi ser frem til å jobbe sammen med Aibel i videreutviklingen av Troll. Selskapet leverte det beste tilbudet av de pre-kvalifiserte leverandørene. Vi forventer høyt fokus på HMS, smart prosjektgjennomføring og vektlegging av optimalisering av tekniske løsninger, sier Anders Opedal, direktør for Prosjekter i Statoil.

Aibel vil starte arbeidet med å bygge og installere tredje og fjerde kompressorer på Troll A umiddelbart, mens offshore installasjon vil skje fra 2012 frem til ferdigstillelse i begynnelsen av 2015.

De to kompressorene vil komme i drift i 2015, og vil gjøre Troll A i stand til fortsatt å produsere 120 millioner kubikkmeter per dag fram til 2018.

Statoil melder også at kontrakten for det elektriske driversystemet til kompressorene vil tildeles i nærmeste fremtid.

Les mer om Troll-feltet i vår feltdatabase .

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

OneSubsea og Subsea 7 skal utvikle Wisting sammen med Equinor

+

Inngår ny avtale for Transocean Spitsbergen 

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger