Publisert 4. februar 2000

Bare i løpet av den siste måneden har Aibel sikret seg kontrakter for over ti milliarder kroner, der Statoil er oppdragsgiver. Men det kunne ha endt annerledes.

Arbeiderne ved Aibel går en sikker framtid i møte. Selskapet er en av årets kontraktsvinnere.

For to år siden la oppkjøpsfondet Ferd Equity Partners om lag 5,3 milliarder kroner på bordet for å kjøpe Aibel. Kjøperen, som nå har skiftet navn til Herkules Capital, ønsket å strømlinje selskapet og ta det på børs i 2011. Men oppkjøpet uteble og selskapet slet med inkassokrav og manglende regnskap i 2008.

– Situasjonen var veldig alvorlig. Vi oppdaget en del forhold vi ikke hadde fullt ut forutsatt. Hadde du spurt om jeg trodde vi ville få tilfredsstille avkastningen på investeringen vår da, ville jeg ikke svart ja. I dag er svaret definitivt ja, sier Gert W. Munthe, Herkules Capital-sjef og Aibel-styremedlem, til Dagens Næringsliv.

Munthe mener de to siste årene har vært tøffe i forhold til å snu selskapet rundt.

I begynnelsen av juli vant Aibel vedlikeholds- og modifikasjonskontrakter på de statoilopererte feltene Statfjord, Oseberg, Huldra/Veslefrikk, Njord, Kristin, Norne og Snøhvit. I tillegg vant selskapet vedlikehold og modifikasjon på landanleggene Kårstø, Kollsnes og Sture. I løpet av de fire første årene, har kontraktene en verdi på mellom åtte og ni milliarder kroner.

– Om vi i det hele tatt kan bruke uttrykke vinnere, gjenstår å se. Vi tror innholdet i kontraktene blir økt framover. Det er fortsatt mye arbeid som gjenstår på plattformene, og 2012 og 2013 kan bli preget av leverandørskvis, sa Jarand Rystad, administrerende direktør i Rystad Energy, til Oilinfo.

Les også: Kontraktsres kan gi leverandørskvis

I går ble det kjent at Aibel også vinner kontrakten om å bygge dekket på Statoils Gudrun-plattform. Denne kontrakten har en verdi på 2,7 milliarder kroner. Opsjoner kommer i tillegg.

Les også: Aibel bygger Gudrun-dekket

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger