Publisert 4. februar 2000

Fargestiftene kommer forhåpentligvis i etterkant. Aibel Group har fått en kapitalinjeksjon på 600 millioner kroner fra sine eiere, etter å ha kommet til pers med juridiske problemer i USA.

Selskapet har også blitt delt opp i enhetene Aibel AS og Aibel Group Ltd med separate direktører og styrer.

Aibel Group har erklært seg skyldige i brudd på den amerikanske korrupsjonslovgivingen, etter å ha kommet til enighet med det amerikanske justisdepartementet. Dommen legger ned en bot på USD 4,2 millioner, og setter Aibel Group på prøve i to år.

Aibel AS er separert til en egen enhet med fokus på det norske markedet, og skal separeres fra de rettslige stridene i USA. Jan Skogseth fortsetter som president og administrerende direktør for Aibel AS. Styret i Aibel Group har lagt fram en strategisk gjennomgang av selskapet med selskapets seniorledere i de ulike avdelingene.

Ny styreleder
Det er også valgt ny styreleder, og valget falgt på Jo Lunder. Lunder skal fungere som styreleder for både Aibel AS og Aibel Group Ltd.

– Løsningen på anklagene og injeksjonen av kapital har sikret Aibel som en langtids servicepartner for sine kunder, og setter selskapet i en bra posisjon for å støtte sine støttespillere i Norge. Aibel har en lys framtid, og vi er fornøyde med at Jo Lunder har tatt over rollen som styreleder, sier Dag W.R. Strømme i Aibel-partneren Herkules Capital.

Siste fra forsiden

+

Bruker tre rigger til å bore 59 brønner på Yggdrasil

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger