Publisert 4. februar 2000

Styret har gitt Aibel-sjef Rasmus Sunde avskjed på grått papir. Styret mener konsernsjefen ikke har klart å innføre og overholde regler og direktiver.

Blant ansvarsoppgavene til konsernsjefen er styring av hvordan selskapet driver forretninger, noe som innebærer overholdelse av juridiske krav i kontrakter, endelig godkjenning av tredjepart og at selskapets ansatte handler i tråd med selskapet etiske og moralske ansvar. Styret konstaterer at selskapet, med Sunde i spissen, ikke har klart å implementere krav styret har stilt til operasjonell og intern kontroll.

Styret skriver også i pressemeldingen at de tror selskapet vil gjøre det bedre med en ny og forbedret ledelse. Gary M. Wilson er utnevnt til ny, midlertidig konsernsjef, og jakten på en permanent konsernsjef er i gang. Wilson har tidligere jobbet i Schlumberger i 20 år, og har også vært i ledelsen i Hanover Compressor Company.

Ny styreleder er også på plass, hans navn er Clive Mather. Mather har jobbet i 35 år i Royal Dutch Shell, og har blant annet vært styreleder for Shell UK og konsernsjef i Shell Canada.

Siste fra forsiden

+

Enabler har spuddet Venus i Barentshavet

Forlenger kontrakten til Valaris Stavanger

+

Pressemeldingen fra departementet: – Et politisk veiskille for elektrifisering

Bygger ut Bestla for 6,3 milliarder

+

Terminerer kontrakten for Blackford Dolphin – sender riggen til India

Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring

Database

Energi24 Database gir enkelt og raskt oversikt og innsikt i kommende prosjekter på norsk sokkel.

Gå til Energi24 Database

Full oversikt over letebrønner

Full oversikt over rigger

Full oversikt over feltutbygginger