Aibel skal bygge moduler til Equinors nye FPSO i Brasil
Pressemelding
5. februar 2020
Arne Sigve Nylund på besøk hos Mads Andersen og Aibel. (Foto: Glenn Stangeland)
Aibel skal bygge moduler til Equinors nye FPSO i Brasil
Pressemelding
5. februar 2020

Modec har tildelt Aibel en intensjonsavtale i forbindelse med at selskapet skal levere en ny FPSO til Equinor for Bacalhau-feltet i Brasil.

Intensjonsavtalen (LOI) inneholder en FEED-fase med ledelse og grunnleggende ingeniørtjenester og en opsjon på en EPC-kontrakt, som inkluderer detaljprosjektering, innkjøp og bygging av cirka 20.000 tonn topside-moduler for det gigantiske FPSO-fartøyet.

Den ferdige FPSO-en, som skal leveres av Modec, blir en av verdens største FPSO-er, og den største FPSO-en noensinne levert til Brasil med en produksjonskapasitet på opptil 220.000 fat råolje per dag. FPSO-fartøyet skal settes i drift på Bacalhau-feltet (tidligere Carcará).

– Dette er en viktig anerkjennelse av vår internasjonale FPSO-ekspertise i Singapore og Thailand. Vi har en lang historikk med leveranser av FPSO-topsides og -moduler i verdensklasse. Med dette store prosjektet ser vi frem til å videreutvikle de gode og veletablerte relasjonene vi har med både Modec og sluttkunden Equinor. Samtidig vil vi vise oss verdig til den tilliten vi har fått, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen.

Prosjektet skal ledes fra Aibels Singapore-kontor, hvor Aibel og Modec vil etablere et integrert prosjektteam. Aibels ingeniørkontor i Thailand vil bistå med detaljprosjekteringen.

Byggingen av modulene på totalt 20.000 tonn vil finne sted på Aibels nylig utvidede og oppgraderte verft i Laem Chabang, Thailand.

Som følge av kontrakten vil Aibel nå styrke og utvide sin ingeniørorganisasjon i Singapore.

– Gjennom årene har vårt Singapore-kontor utviklet solid kompetanse innen FPSO-markedet, fra tidlig konsept- og studiefase til endelig gjennomføring. Derfor har kontoret blitt et knutepunkt for vårt strategiske fokus på det internasjonale FPSO-markedet. Vi ser et stort potensial i dette markedet, og med denne kontrakten samt en betydelig utvidelse av kontoret, stiller vi oss i en gunstig posisjon for fremtidige tildelinger, sier konserndirektør for feltutvikling og havvind i Aibel, Nils Arne Hatleskog.